ua en ru

Держдеп США звинувачує російські ЗМІ у створенні загрози для життя американському журналісту в Слов'янську

Державний департамент США звинувачує російські ЗМІ у створенні загрози для життя американському журналісту Саймону Островському, який був захоплений сепаратистами в Слов'янську Донецької області.

Державний департамент США звинувачує російські ЗМІ у створенні загрози для життя американському журналісту Саймону Островському, який був захоплений сепаратистами в Слов'янську Донецької області. Про це заявила прес-секретар Державного департаменту США Джен Псакі, передає прес-служба Держдепартаменту.

"Несамовиті контрольовані Кремлем ЗМІ створюють загрозу своєю брехнею журналісту-громадянину США, викраденому у Слов'янську", - зазначила Псакі.

Нагадаємо, 22 квітня самопроголошений мер Слов'янська В'ячеслав Пономарьов заявив на прес-конференції, що сепаратисти затримали журналіста американського видання Vice Саймона Островського. За словами Пономарьова, Островський знаходиться під арештом. Журналіст, за даними сепаратистів, має подвійне громадянство - США та Ізраїлю і є інформатором руху "Правий сектор".
Пізніше російське НТВ опублікувало новину за вказаним фактом під заголовком "Журналіст з подвійним громадянством виявився інформатором "Правого сектора".