ua en ru

Держдеп США звинуватив Росію в недотриманні мінських угод

Держдеп США звинуватив Росію в недотриманні мінських угод Фото: Хізер Нойерт (U. S. Department of State)

Санкції залишаться в силі до тих пір, поки РФ не буде дотримуватися угод

Сполучені Штати Америки принципово вважають, що Росія не виконує взяті на себе зобов'язання в рамках мінських домовленостей щодо врегулювання конфлікту на Донбасі. Про це йдеться в поширеній у вівторок заяві керівника прес-служби Держдепартаменту Хізер Нойерт, пов'язаних з третьої річниці підписання "Мінська".

Згідно заяви Держдепу, санкції проти РФ будуть залишатися в силі до тих пір, поки вони не будуть дотримуватися угод.

"У тісній співпраці з Францією і Німеччиною Сполучені Штати продовжують закликати російський уряд припинити свою агресію в Україні. Сполучені Штати користуються цією можливістю, щоб підтвердити, що наші санкції будуть зберігатися до тих пір, поки Росія не виконає свої зобов'язання по Мінським угодами. Наші окремі санкції, пов'язані з Кримом, залишаться в силі до тих пір, поки Росія не поверне півострів в Україні", - йдеться в заяві.

Крім того, в Держдепі підкреслили, що Росія заперечує свою участь у війні на Донбасі.

"Росія як і раніше заперечує свою безпосередню участь, у той час як під керівництвом Росії сили залякують і заперечують безпечний доступ до неозброєних спостерігачів ОБСЄ і пригнічують роботу незалежних ЗМІ та громадянського суспільства", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше президент України Петро Порошенко заявив, що на війні на окупованому Донбасі після підписання мінських угод було вбито 824 людини.