ua en ru

Держдеп США назвав фінансову допомогу Ірану від ЄС "неправильним сигналом"

Держдеп США назвав фінансову допомогу Ірану від ЄС "неправильним сигналом" Фото: спецпредставник США по Ірану Брайан Хукс (flickr.com)

У США розкритикували рішення Брюсселя про виділення 18 млн євро Ірану

Фінансова допомога Ірану від Європейського союзу є "неправильним сигналом у невідповідний момент". Про це заявив спецпредставник США по Ірану Брайн Хук, передає Reuters.

За словами Хука, допомога Ірану від Євросоюзу зміцнить здатність Тегерана "нехтувати потребами власного народу". Крім того, така допомога також придушить можливі зміни в політиці цієї країни.

"Більше грошей в руках аятолли, ще більше грошей для здійснення вбивств в тих же самих європейських країнах", - зазначив Хук.

Він також додав, що Євросоюз посилає "неправильний сигнал у невідповідний час".

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що Єврокомісія схвалила перший пакет допомоги Ірану. Перший пакет включає 18 млн євро на проекти, спрямовані на підтримку сталого економічного та соціального розвитку країни. Більш широкий пакет допомоги передбачає виділення 50 млн євро.

"З моменту відновлення відносин між ЄС та Іраном в результаті ядерної угоди, співробітництво розвивається по багатьох галузях. Ми хочемо підтримати цей процес, і новий пакет розширить економічні та галузеві відносини в областях, які несуть пряму користь нашим громадянам", - заявила високий представник ЄС з питань зовнішньої політики і безпеки Федеріка Могеріні.

Раніше радник президента США з національної безпеки Джон Болтон заявив, що санкції проти Ірану виявилися ефективнішими, ніж очікувалося.