ua en ru

Держдеп США про Крим: ми не визнаємо силовий переділ кордонів в 21 столітті

Держдеп США про Крим: ми не визнаємо силовий переділ кордонів в 21 столітті Фото: Держдеп США зробив заяву до другої річниці анексії Криму Росією

У Держдепі запевнили, що санкції проти Росії через анексії Криму будуть діяти поки триває окупація

Сполучені Штати не визнають силовий переділ кордонів в 21 столітті. Про це йдеться в заяві Державного департаменту до другої річниці незаконної анексії Криму Росією.

У Держдепі запевнили, що санкції проти Росії через анексії Криму будуть діяти поки буде тривати окупація, і знову закликали РФ повернути Україні півострів.

"Ми не приймемо перекроювання кордонів силою в XXI столітті. Санкції, пов'язані з Кримом, залишаться в силі, поки триває окупація. Ми знову закликаємо Росію припинити окупацію і повернути Крим Україні", - заявив офіційний представник держдепу Джон Кірбі.

США підтвердили, що не визнають псевдореферендум 16 березня 2014 року і спроб анексувати Крим, порушуючи міжнародне законодавство.
При цьому Кірбі знову заявив про "репресії" нібито проведених щодо кримських татар і українців у Криму. Він заявив стверджував, що неурядові організації "видавлюються" з Криму, а міжнародних спостерігачів не пускають на півострів.

"Ми як і раніше стурбовані ситуацією в окупованому Росією Криму, де окупаційні "влади" пригнічують інакомислення, а етнічні та релігійні меншини стикаються з серйозними і тривалими репресіями, особливо кримські татари і етнічні українці", - зазначив представник Держдепу.

Нагадаємо, раніше помічник держсекретаря США Вікторія Нуланд на слуханнях у сенаті заявила, що США працюють з європейськими колегами, щоб зберегти санкції щодо Росії до виконання мінських угод і повернення Криму.