ua en ru

ДCНС виявила ознаки впливу вибухових речовин на пошкодженій ділянці "Уренгой-Помари-Ужгород"

Державна служба з надзвичайних ситуацій України (ДержНС) виявила ознаки впливу вибухових речовин на пошкодженому 17 червня у Лохвицькому районі Полтавської області ділянці магістрального газопроводу "Уренгой-Помари-Ужгород".

Державна служба з надзвичайних ситуацій України (ДержНС) виявила ознаки впливу вибухових речовин на пошкодженому 17 червня у Лохвицькому районі Полтавської області ділянці магістрального газопроводу "Уренгой-Помари-Ужгород". Про це глава ДержНС Сергій Бочковський повідомив у доповідній міністру внутрішніх справ Арсену Авакову.

"В ході вивчення обставин події встановлено, що причиною вибуху є зовнішнє втручання. За результатами оглядів елементів газопроводу виявлено, що сліди зносу і корозії відсутні, а залишки мають ознаки бризантної дії вибухових речовин", - наголошується в документі.

Нагадаємо, як повідомила міліція, на газопроводі "Уренгой-Помари-Ужгород" в Полтавській обл. 17 червня о 14:45 сталося серйозне спалах: висота полум'я сягала 50-100 м. Воно було погашено близько 17:00 17 червня. МВС і СБУ розглядають ключовою версією вибуху на "Уренгой-Помари-Ужгород" теракт.

У свою чергу "Газпром" вважає, що аварія сталася через зношеність трубопроводу.

"Уренгой-Помари-Ужгород" - магістральний експортний газопровід, по якому йде газ з Росії в країни Європи.

ДCНС виявила ознаки впливу вибухових речовин на пошкодженій ділянці "Уренгой-Помари-Ужгород"