ua en ru

У держбюджеті-2018 повинно бути достатньо коштів на реформу держслужби, - Мінгареллі

У держбюджеті-2018 повинно бути достатньо коштів на реформу держслужби, - Мінгареллі Фото: Хьюг Мінгареллі (РБК-Україна)

Він зазначив, що Євросоюз готовий підтримувати реформу держслужби

У держбюджеті-2018 повинно бути достатньо коштів на продовження реформи державної служби. Про це сьогодні в ході міжнародної конференції "Реформа державного управління: здійснення оцінки стану справ, досягнення та виклики" сказав голова представництва Європейського союзу в Україні Хьюг Мінгареллі, передає кореспондент РБК-Україна.

"По-перше, необхідно додати "свіжої крові". Мова йде про експертів з питань реформ, посади яких були введені в 10 пілотних міністерствах і 2 державних агентствах. Понад 1,2 тис. позицій доступні. Важливо набрати їх виключно на підставі заслуг... Переконайтеся, будь ласка, що в бюджеті на 2018 рік необхідні ресурси доступні, щоб продовжувати реформу державного управління", - сказав Мінгареллі.

При цьому він додав, що ЄС готовий підтримувати цю реформу і надалі.

Нагадаємо, 15 листопада прем'єр-міністр України Володимир Гройсман розраховує, що Верховна Рада прийме проект державного бюджету на 2018 рік у другому читанні до 10 грудня 2017 року.