ua en ru

У держбюджет-2018 закладено 50 млн гривень на підтримку інновацій, - Кубів

У держбюджет-2018 закладено 50 млн гривень на підтримку інновацій, - Кубів Фото: Степан Кубів (РБК-Україна)

Уряд вперше передбачив у бюджеті фінансування Фонду підтримки інновацій

Уряд вперше закладає в проект державного бюджету на 2018 рік фінансування Фонду підтримки інновацій - 50 млн гривень. Про це повідомив перший віце-прем'єр-міністр Степан Кубів в ході зустрічі з представниками Світового банку.

Він додав, що Україна сьогодні перебуває у процесі трансформації промисловості виробництва з високою доданою вартістю і є одним зі світових лідерів в області високотехнологічного інжинірингу.

"Нещодавно Уряд створив Раду інноваційних технологій у відповідь на запит бізнесу. Ця рада буде давати рекомендації уряду з українським хай-тек кластерів та еко-систем, переробної промисловості і виробництв з високою доданою вартістю", - зазначив чиновник.

За його словами, уряд має намір підтримувати розвиток промисловості за 7 основними напрямками, серед яких енергетика і агропромисловість, авіа-, судо - та ракетобудування, нанотехнології та робототехніка, медицина і фармацевтика, охорона навколишнього середовища.

"Ми прагнемо створити в Україні замкнуту екосистему підтримки інвестицій та інновацій, яка дозволить активно розвивати інновації і технології в Україні", - наголосив Кубів.

Нагадаємо, в Україні може з'явитися інноваційний центр для впровадження передових технологій в оборонній промисловості.