ua en ru

Держбюджет-2018 націлений лише на те, щоб ще рік "годувати" чиновників, - Рабінович

Держбюджет-2018 націлений лише на те, щоб ще рік "годувати" чиновників, - Рабінович Фото: Вадим Рабінович (прес-служба Вадима Рабіновича)

Рабінович розкритикував проект держбюджету

Державний бюджет-2018 націлений лише на те, щоб ще рік "годувати" чиновників. Таку думку висловив народний депутат, лідер партії "За життя" Вадим Рабінович в ефірі одеського телеканалу "Перший міський", коментуючи підготовлений Кабінетом міністрів законопроект про державний бюджет на 2018 рік.

"Як і в минулому році, так і в цьому уряд знову розробив бюджет проїдання країни. Ніякого плану будівництва держави у влади немає. Навіть сарай без плану не будують, а державу – вперед! Вони не пояснюють, що вони роблять, для чого знову набирають кредити. В цьому бюджеті зафіксовані якісь міфічні доходи від конфіскації якихось міфічних грошей Януковича. Це чергова якась нісенітниця. Є закон України, згідно з яким уряд повинен відзвітувати про виконану роботу, чого він досі не зробив. Триває "мовчазний договірняк". Це не будівництво якоїсь демократії. Це ще рік прогодувати зграю нероб чиновників. Ось вся суть того бюджету, який є", – переконаний політик.

Рабінович також заявив, що розроблений Кабміном законопроект – це "бюджет поліцейської держави", де витрати збільшені лише на всі "репресивні" апарати, при цьому заморожені всі можливості індексації зарплат, пенсій та інших соціальних виплат.

"Бюджетом передбачено, що всі прокурори і детективи будуть отримувати по 30-40 тис. на місяць. У той час як лікарі і вчителі, як і раніше, працюють за 2-3 тисячі. Виходить, силовики добре працювати можуть тільки за високі зарплати, а всі інші – за мізерні копійки! Це бюджет поліцейської держави, в якому збільшено видатки на абсолютно всі репресивні апарати. Причому, зафіксовані і не будуть індексуватися ні пенсії, ні стипендії. Якщо вони обвалять гривню, а вони її зруйнують по-любому, то нікого не цікавить, як ти будеш виживати. Тобто, абсолютно не врахована інфляція! Гривня буде по 70, а зарплати, пенсії, та інші соцвиплати залишаться на колишньому рівні. Це страшна річ, зафіксована в законі під назвою "Бюджет", – заявив парламентарій.

Він упевнений, що "нинішня влада не вміє керувати країною, не знає, як правильно розподілити зібрані з людей податки, при цьому відкрито краде з бюджету, а українці і досі терплять".

"Будь-який бюджет повинен бути бюджетом розвитку. Він повинен дати українцям можливість у наступному році жити трохи краще. Інакше для чого ми його проїдаємо, накладаючи на дітей і онуків по 10 тисяч доларів боргу за кредити від МВФ? Немає ніякого бюджету, це просто таке красиве слово – є зібрані з нас податки. А ті, які сидять нагорі, – це менеджери, яких ми найняли керувати нашими грошима. І як ми бачимо, нинішня влада не вміє керувати ними – краде їх, ще й погано веде господарство. Навіщо тоді ми їх терпимо?", - заявив Рабінович.

Нардеп підкреслив, що за весь час його перебування в парламенті він жодного разу не проголосував за законопроект, "спрямований на знищення країни", і тому за держбюджет на 2018 рік теж голосувати не збирається.

"За три роки мого перебування у Верховній Раді я жодного разу не проголосував за законопроект, спрямований на знищення народу України. Мене не цікавило, що вони про мене скажуть, що зроблять. Я просто не голосую за ті закони, які обкрадають простого українця, позбавляючи його можливості на виживання. І зараз за бюджет в цьому вигляді, в якому його пропонує уряд, я голосувати не буду. Як може здорова людина проголосувати за бюджет, вбиває країну?", - резюмував політик.