ua en ru

Держбанк розвитку КНР висловив готовність надавати кредити для модернізації вугільної галузі України під державні гарантії.

Держбанк розвитку КНР висловив готовність надавати кредити для модернізації вугільної галузі України під державні гарантії. Про це йшлося під час зустрічі міністра вугільної промисловості Юрія Ященка та представниками Держбанку розвитку КНР, повідомляє прес-служба Мінвуглепрому.
Під час зустрічі сторони виявили взаємну зацікавленість у співпраці в напрямку залучення грошових ресурсів Держбанку розвитку КНР для технічного переоснащення та модернізації вугільної галузі. Зокрема, представники Держбанку розвитку КНР висловили готовність надавати кредитні ресурси під державні гарантії на вигідних умовах.
Наслідком постійного переговорного процесу з китайською стороною в рамках відповідної робочої групи найближчим часом має стати підписання протоколу про наміри з метою реалізації проектів із реконструкції та модернізації декількох державних вугільних шахт між Мінвуглепромом та китайською Державною корпорацією Shaanxi Foreign Economic & Trade Industrial Group Co. LTD, а згодом - проведення підготовчих робіт для укладення кредитних угод.