ua en ru

Госаудитслужба назвала причини збитковості "НСК "Олімпійський"

Госаудитслужба назвала причини збитковості "НСК "Олімпійський" Фото: у "Олімпійського" величезні борги

Підприємство накопичило значну суму боргів

Фахівці Державної аудиторської служби України провели державний фінансовий аудит діяльності ДП "Національний спортивний комплекс "Олімпійський" і назвали деякі з причин збитковості підприємства. Про це повідомляє прес-служба Держслужби аудиту.

Головною причиною є значна сума боргів, що утворилася в результаті отримання позик для будівництва та реконструкції спортивних об'єктів до проведення Чемпіонату Європи з футболу у 2012 році.

Так, підприємство вже протягом п'яти років має борги, зокрема, перед підрядниками за виконані будівельні роботи на суму понад 145 млн гривень, з яких за рішенням судів стадіон повинен виплатити 93 млн гривень і 61,7 млн гривень штрафних санкцій.

Крім того, заборгованість НСК "Олімпійський" перед ДП "Фінінпро" за договорами безвідсоткової цільової позики становить майже 2,231 млрд гривень. До того ж за умовами договору з ДП спорткомплекс за отримання і користування цією безвідсотковою позикою повинен щороку платити 800 тис. гривень.

Слід зазначити, що на сьогодні майно та рахунки "Олімпійського" арештовані.

Про результати аудиту поінформовано Кабінет міністрів України, Міністерство фінансів України і Міністерство молоді і спорту України.

Нагадаємо, раніше прокуратура Києва заявила, що при будівництві НСК "Олімпійський" державі завдано 5 млн гривень збитку.