ua en ru

Держатомрегулювання продовжила термін експлуатації енергоблоку №2 ЮУАЕС на 10 років

Держатомрегулювання продовжила термін експлуатації енергоблоку №2 ЮУАЕС на 10 років Южно-Українська АЕС

Енергоблок №2 ЮУАЕС буде підключений до мережі 17 грудня 2015

Колегія Державної інспекції ядерного регулювання України (Держатомрегулювання) постановила визнати обґрунтованою можливість безпечної експлуатації енергоблоку №2 Южно-Української АЕС, проектний термін експлуатації якого закінчився 12 травня 2015 року, до 31 грудня 2025 року. Відповідну постанову було одностайно прийняте членами Колегії Держатомрегулювання 7 грудня, передає прес-служба НАЕК "Енергоатом".

У засіданні Колегії також взяли участь працівники Держатомрегулювання, НАЕК "Енергоатом", уповноважені представники Міністерства енергетики та вугільної промисловості України та Міністерства екології та природних ресурсів України, представники ДНТЦ ЯРБ, Комітету Верховної Ради України з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки ЄБРР, громадських організацій та ЗМІ.

У постанові, зокрема, зазначено, що за результатами проведення державної експертизи ядерної та радіаційної безпеки Звіту з періодичної переоцінки безпеки енергоблоку №2 ЮУАЕС і комплексного інспекційного обстеження підтверджена можливість безпечної довгострокової експлуатації енергоблоку №2 ЮУАЕС.

Обговорюючи проект рішення Колегії голова Державної інспекції ядерного регулювання Сергій Божко зазначив, що "Енергоатом" виконав всі заходи, необхідні для продовження терміну експлуатації енергоблоку №2 ЮУАЕС.

Президент НАЕК "Енергоатом" Юрій Недашковський зазначив, повідомив, що енергоблок №2 ЮУАЕС буде підключений до мережі 17 грудня 2015 року.

Нагадаємо, 20 листопада АМКУ ухвалив на розгляд 3 скарги від різних компаній на держпідприємство "Національна енергогенеруюча компанія "Енергоатом" за порушення законодавства під час закупівель за державні гроші.