ua en ru

Міськрада Сум просить президента, Кабмін і ВР відстояти визнання СНВО переможцем тендерів "Укртрансгазу"

Міськрада Сум просить президента, Кабмін і ВР відстояти визнання СНВО переможцем тендерів "Укртрансгазу" Мова йде про тендери на реконструкцію станцій "Задніпровська", "Ананьїв" та "Південно-Бузька"

Депутати міської ради Сум звернулися до керівництва держави про визнання Сумського машинобудівного науково-виробничого об'єднання (НВО) переможцем тендерів ПАТ "Укртрансгаз". Про це повідомляє пресс-служба міської ради.

Йдеться про тендери на реконструкцію компресорних станцій "Задніпровська", "Ананьїв" та "Південно-Бузька".

"Депутатський корпус Сумської міської ради звертається до Президента, Прем'єр-міністра та голови Верховної Ради з проханням взяти під особистий контроль процес прийняття рішень про планову закупівлю ВАТ "Укртрансгаз" і забезпечити їх максимальну прозорість", - йдеться в тексті звернення.

Депутати також просять не допустити, щоб тимчасові непорозуміння між керівництвом НАК "Нафтогаз України" і ВАТ "Укртрансгаз" завадили посиленню енергетичної безпеки держави.

За повідомленням прес-служби, після підписання договорів на реконструкцію компресорних станцій Сумське машинобудівне науково-виробниче об'єднання зможе перейти з режиму виживання в стадії активної господарської діяльності, йдеться у повідомленні сайту.

"Це гарантія збереження робочих місць, належного рівня заробітку і соціального забезпечення працівників - громадян України, відрахування до бюджетів держави різних рівнів і як результат - розвиток вітчизняної промисловості", - передає прес-служба Сумської міськради.

У зверненні також йдеться про те, що в свій час колектив Сумського НВО відмовився від співробітництва з країною-агресором, куди раніше поставлялося більше 60% виробленої продукції.

Нагадаємо, 8 та 10 листопада у системі державних закупівель ProZorro було проведено три тендери, які були оголошені ПАТ "Укртрансгаз". За підсумками публічних торгів пропозиції СНВО з реконструкції компресорних станцій "Задніпровська", "Ананьїв" і "Південно-Бузька" визнані кращими. Зараз йде процедура закупівель, у межах якої замовник повинен визначити переможця тендерів, погодити умови договорів на виконання робіт з керівництвом НАК "Нафтогаз України" і підписати ці договори.