ua en ru

Міськрада Дніпра позбавила Лазаренка звання почесного громадянина міста

Міськрада Дніпра позбавила Лазаренка звання почесного громадянина міста Фото: Павла Лазаренка позбавили звання почесного громадянина Дніпра

Борис Філатов повідомив про рішення міськради

Міська рада Дніпра позбавила колишнього прем'єр-міністра України Павла Лазаренка, який займав цей пост у 1996-1997 роках, звання почесного громадянина міста. Про це у Facebook повідомив міський голова Дніпра Борис Філатов.

"Міськрада прийняла рішення про позбавлення звання почесного громадянина міста Лазаренка Павла Івановича. "Оппоблок" і "Громадська сила" не голосували", - повідомив Філатов.


Лазаренко в червні 1994 року був обраний головою Дніпропетровської облради, тоді ж обраний нардепом. З вересня 1995 року перший віце-прем'єр, а з травня 1996 року прем'єр-міністр України, пропрацював на цій посаді трохи більше року. У 1999 році ГПУ вимагала від Верховної Ради позбавити його недоторканності, і Лазаренко залишив країну. Був затриманий і заарештований в США. За даними ООН, Лазаренко викрав близько 200 млн доларів з України. У 2008 році увійшов до десятки найкорумпованіших чиновників світу у рейтингу Світового банку.

Нагадаємо, Джамала отримала звання "почесною киянки".