ua en ru

Горбатюк розказав, для чого хочуть створити Департамент процесуального керівництва

Горбатюк розказав, для чого хочуть створити Департамент процесуального керівництва Фото: Сергій Горбатюк (Віталій Носач, РБК-Україна)

Формально цей департамент створюється під ДБР

Директор департаменту спецрозслідувань Генеральної прокуратури України (ГПУ) розказав, що Департамент процесуального керівництва створюється формально під Державне бюро розслідувань (ДБР). Про це Сергій Горбатюк повідомив в коментарі РБК-Україна.

"Формально, як це оголосив генпрокурор на нараді ГПУ в лютому 2018 року, цей департамент створюється під ДБР. А допоки ДБР ще не запрацював, то будуть наглядати за слідчими ГПУ. І у ньому мають бути об'єднані всі відділи процесуального керівництва за слідчими підрозділами ГПУ, які зараз існують", - розказав він.

"А стосовно нас (департаменту спецрозслідувань, - ред.) запевняв Луценко, що будемо так як зараз, тобто реформа не торкнеться. Але потім хтось вирішив, що буде інакше. На нараді він сказав до 15.04.2018 мають створити (Департамент процесуального керівництва, - ред.). А потім в протоколі наради, який склали, було записано - до 15.04.2018 надати пропозиції і сформувати в єдину", - додав він

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що конкурс ДБР на 219 посад продовжили до 3 травня.