ua en ru

Google планує створити власну енергетичну компанію Google Energy.

Інтернет-гігант Google має намір створити власний енергетичний підрозділ Google Energy для забезпечення електроенергією своїх центрів обробки даних. Напередодні компанія подала заявку на отримання ліцензії для роботи в енергетичному бізнесі, включаючи торгівлю електроенергією, до Федеральної комісії США з регулювання в області енергетики.

Метою створення дочірньої компанії Google Energy LLC є контроль і управління витратами з використання електроенергії, а також гнучкіше використання тарифів зо оплати електроенергії, повідомляє Reuters.
За словами офіційного представника Google Нікі Фенвік, підрозділ також займатиметься питаннями альтернативної і поновлюваної енергії. Недавно в своєму інтернет-блозі компанія опублікувала повідомлення про те, що збирається приділяти особливу увагу "екологічності" своєї діяльності. Зокрема, Google планує добитися нейтрального рівня викиду вуглеців і скоротити викиди парникових газів в атмосферу.
Експерти відзначають, що дата-центри компанії споживають величезні обсяги електрики, і масштаби енерговитрат постійно ростуть. За даними енергетичного відомства США, на долю телекомунікаційних і ІТ-компаній припадає 3% всій споживаній в США енергії або 120 млрд кВт.год щорічно.