ua en ru

Google запускає власну інтернет-мережу в США

Google запускає власну інтернет-мережу в США. За запевненням компанії, вона в сто разів швидша пропозицій від звичайних провайдерів. Першим до оптоволоконних мереж Google підключився Канзас, повідомляє телеканал "Росія 24".

Інтернет-гігант добре розрекламував свої інновації. Коли американським містам запропонували взяти участь у проекті, а це сталося ще в 2010 р., за право першим познайомитися з оптоволоконною мережею вирішили поборотися 1100 населених пунктів.

У той же час тарифний план Google не дешевий: абонентська плата - 70 дол за місяць. За ці гроші користувач отримує підключення до інтернету на швидкості 1 гігабіт і віртуальний диск ємністю 1 терабайт. Якщо додати до пакету онлайн-телебачення, то сума зростає до 120 дол.

Інтерес до проекту в Канзасі настільки великий, що 90% населення знаменитих американських "нейборхудів", тобто житлових заміських кварталів, погодилося платити за високошвидкісний інтернет. Представники Google обходять кожного клієнта особисто, розповідаючи йому про переваги своєї мережі.

Читайте також: Антимонопольники США пригрозили Google великомасштабним судовим розглядом