ua en ru

Google запатентував систему розпізнавання поліцейських машин на дорозі

Google запатентував систему розпізнавання поліцейських машин на дорозі Фото: Google запатентував систему розпізнавання поліцейських машин на дорозі (google.com)

У патенті описується технологія, яка зможе розпізнавати проблискові маячки екстрених служб

Американська компанія Google запатентувала пристрій, який дозволяє визначати наявність на дорозі машин екстрених служб, у тому числі поліції, повідомляє російський РБК.

запатентовано Пристрій підрозділом компанії, яка займається розробкою безпілотного автомобіля.

"Безпілотні автомобілі компанії Google будуть обладнані системою, яка дозволяє визначити наближення поліцейської машини і відповідним чином відреагувати: поступитися дорогу або зупинитися на вимогу поліції", - наголошується в повідомленні.

У патенті описується технологія, яка зможе розпізнавати проблискові маячки екстрених служб. Так, датчики системи будуть розрізняти червоний і синій кольори, а також послідовність спалахів, і таким чином визначати, що має справу з поліцейською машиною.

Технологія також дозволить встановити напрямок руху поліцейського автомобіля і визначити, чи потребує ситуація відповідної реакції. Система зможе дізнаватися і машини швидкої допомоги, якщо в неї ввести дані про відповідній послідовності сигналів.

Нагадаємо, Google планує восени запустити конкурента Über.