ua en ru

Google виявив втручання Росії у вибори в США через YouTube і Gmail

Google виявив втручання Росії у вибори в США через YouTube і Gmail Фото: Google (flickr.com/Ben Nuttall)

РФ закуповувала рекламу на десятки тисяч доларів

Американська корпорація Google виявила втручання Російської Федерації у вибори Сполучених Штатів Америки в 2016 році через YouTube і Gmail. Про це повідомляє The Washington Post.

Згідно з даними видання, РФ закуповувала рекламу на десятки тисяч доларів на YouTube і Gmail для поширення дезінформації, намагаючись вплинути на вибори президента США. До такого висновку прийшли в Google після внутрішнього розслідування.

Повідомляється, що реклама розміщувалася на YouTube, Gmail, а також на рекламної платформі DoubleClick (належить Google, - ред).

Видання зазначає, що закупівля велася не з тих же джерел, які купували рекламу для аналогічних цілей на Facebook.

Проте від офіційних коментарів в Google відмовилися.

В ході розслідування Google під підозру компанії потрапила реклама загальною вартістю менш 100 тис. доларів. При цьому компанія ще не встановила, була вся реклама замовлена афілійованими з Кремлем структурами.

Google провела розслідування, використовуючи дані Twitter, купивши дані у сервісу мікроблогів. Google отримав можливість зіставити російські твіттер-акаунтів і акаунти на інших платформах, які використовувалися для купівлі реклами.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що РФ проплатив рекламу в Facebook в ключових для Дональда Трампа штатах на президентських виборах у Сполучених Штатах Америки.