ua en ru

У Google презентували нову операційну систему Android 8.0 Oreo

У Google презентували нову операційну систему Android 8.0 Oreo Фото: Google (flickr.com/Ben Nuttall)

У новій ОС оптимізовано енергоспоживання та посилено захист

Американська корпорація Google Inc. презентувала нову мобільну операційну систему (ОС) Android 8.0 Oreo. Про це повідомляє прес-служба компанії на офіційному блозі.

"Сьогодні ми офіційно представляємо Android 8.0 Oreo, останню версію платформи. Вона розумніша, швидша і могутніша, ніж коли-небудь. Вона оснащена новими функціями, такими як "картинка в картинці" і автозаповнення, що дозволяє легко переміщатися по завданнях", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-служби, у Android 8.0 Oreo закладені більш надійні засоби захисту. ОС зводить на мінімальний рівень активність у фоновому режимі. Також оптимізовано енергоспоживання гаджетів з цією системою.

У Google презентували нову операційну систему Android 8.0 Oreo

Фото: скріншот блогу (blog.google)

Крім того, ОС містить нові смайли і зможе використовувати у собі збережені в Google Chrome паролі. Серед нововведень - індикатор непрочитаних повідомлень, який буде з'являтися на іконках додатків.

Наголошується, що Pixel і Nexus 5X / 6P ввели тестування нової системи. Google також тісно співпрацює з партнерами, і сподівається запустити у пристроях або у їхньому оновленні до Android 8.0 Oreo спільно з Essential, General Mobile, HMD Global Home телефонів Nokia, Huawei, HTC, Kyocera, LG, Motorola, Samsung, Sharp і Sony до кінця цього року.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що реліз нового Android запланований на 21 серпня 2017 року. Так, компанія Google представила Android 8.0 (Android O) в травні 2017 року.

Нова версія ОС обзавелася новими обмеженнями, що допомагають поліпшити роботу смартфона або планшета, а також продовжити автономність роботи.