ua en ru

Google витратить до 3 млрд дол. на будівництво супутників для Інтернету

Корпорація Google планує витратити від 1 до 3 млрд дол. на будівництво 180 супутників, які повинні будуть забезпечити можливість виходу в Інтернет для жителів віддалених частин світу.

Корпорація Google планує витратити від 1 до 3 млрд дол. на будівництво 180 супутників, які повинні будуть забезпечити можливість виходу в Інтернет для жителів віддалених частин світу. Про це повідомляє The Wall Street Journal з посиланням на джерела в компанії, знайомі з деталями проекту.

Супутники, яким належить постачати Інтернет до тих районів, де відсутнє проводове інтернет-з'єднання, перебуватимуть нижче, ніж звичайні супутники.

Супутниковий проект Google очолює Грег Вайлер - засновник стартапу O3b Networks, що спеціалізувався на складанні супутників для роботи на середній орбіті.

Останнім часом великі IT-компанії звертають дедалі більше уваги на потенційних інтернет-користувачів у тих регіонах, де мережева комунікація в силу різних причин ускладнена.

У квітні Goоgle для забезпечення інтернет-з'єднання у віддалених частинах світу придбав виробника безпілотних літальних апаратів Titan Aerospace. Сума угоди не розголошувалася, проте відомо, що в березні компанію за 60 млн дол. планував купити Facebook.

Google збирається використовувати безпілотники в тому числі для спостережень за погодою і проведення ландшафтної зйомки. У Titan Aerospace називають їх "атмосферними супутниками".

Фахівці по-різному оцінюють можливі витрати Google при реалізації супутникового проекту. Глава консалтингової компанії у галузі виробництва супутників TMF Associates Тім Фаррар вважає, що будівництво 180 супутників обійдеться компанії у 600 млн дол. Глава TelAstra Inc., іншої консалтингової компанії у тій же галузі, Роджер Раш вважає, що супутниковий проект у результаті обійдеться Google в суму до 20 млрд дол.