ua en ru

Google оголосила про плани будівництва експериментального міста

Google оголосила про плани будівництва експериментального міста Фото: Google (flickr.com/Ben Nuttall)

В місті будуть відпрацьовані високотехнологічні інновації у сфері міського середовища

Американська компанія по розробці програмного забезпечення Sidewalk Labs, яка входить до складу материнської компанії Google - Alphabet, оголосила про плани будівництва нового міста, у якому будуть відпрацьовані високотехнологічні інновації у сфері міського середовища. Про це повідомляє Financial Times з посиланням на слова глави Sidewalk Labs Деніела Доктороффа.

Згідно з інформацією видання, таким чином компанія Google планує довести, що інноваційна міське середовище може значно підвищити якість життя населення і одночасно скоротити тиск на екологію. Зазначено, що йдеться спочатку буде йти про будівництво міського району, на якому будуть відпрацьовані високі технології в цій сфері.

"Ми дійсно хочемо побудувати нове місто - це буде район звичайного міста, але значного розміру, такий, щоб він міг стати комплексної інноваційної лабораторії", - заявив Докторофф.

За словами глави Sidewalk Labs, нові підходи повинні торкнутися і соціальної сфери та сфери управління.

"Я вважаю, що справжні проблеми, з якими суспільству доводиться стикатися, включають в себе використання цифрових даних", - сказав Докторофф.

Як зазначається, Докторофф не став уточнювати, де саме планується створити експериментальний місто. Однак він повідомив, що його компанія знаходиться в пошуках території, досить великий і одночасно вільної від вже існуючої забудови.

Нагадаємо, раніше американська корпорація Google представила платформу дополненой реальності ARCore.