ua en ru

Голосіївський райсуд Києва відпустив Пилипишина під заставу в 289 тис. грн

Голосіївський районний суд Києва відпустив екс-голову Шевченківської РДА Києва Віктора Пилипишина під заставу в розмірі 289 тис. гривень. Про це на засіданні сказав головуючий суддя Микола Дідик.

Суд задовольнив клопотання захисту екс-голови РДА про зміну запобіжного заходу з підписки про невиїзд на внесення застави.
Пилипишин, у зв'язку зі зміною запобіжного заходу, зобов'язаний повідомляти про місце проживання і свої переміщення по території України за погодженням з суддею.

При цьому суд відмовив у задоволенні клопотання адвоката Пилипишина Інни Рафальської про скасування заборони на виїзд за межі України. Суддя мотивував відмову тим, що заборона була встановлена прокурором під час досудового розслідування, та її скасування знаходиться лише в компетенції Генпрокуратури.

Нагадаємо, прокуратура Києва в квітні 2011 р. об'єднала в одне провадження дві кримінальні справи проти Віктора Пилипишина за підозрою в перевищенні службових повноважень, внаслідок чого громаді Києва було завдано 15 млн грн збитку. Зокрема, комерційній структурі було передано у власність житловий чотириповерховий будинок за ціною 240 тис. грн для його подальшого знесення і приміщення вечірньої школи за ціною 274 тис. грн також для подальшого знесення.

Віктор Пилипишин обіймав посаду голови Шевченківської районної адміністрації Києва з червня 2006 р. по листопад 2010 р.