ua en ru

Голик: на капремонт комунальних доріг Дніпропетровської області виділена рекордна сума

Голик: на капремонт комунальних доріг Дніпропетровської області виділена рекордна сума Фото: Юрій Голик (прес-служба Дніпропетровської ОДА)

На ремонт виділено 1 млрд гривень

На капітальний ремонт комунальних доріг Дніпропетровської області (доріг у населених пунктах) у поточному році виділено, згідно з бюджетом регіону, 1 мільярд гривень. Про це повідомив радник голови Дніпропетровської облдержадміністрації (ОДА) Юрій Голик.

"Це рекордна сума за всі попередні роки", - заявив Голик.

У 2017 році ці видатки становили 600 млн гривень. За словами Голика, роботи почнуться на наступному тижні, оскільки за прогнозами, у цей час будуть сприятливі погодні умови.

Згідно зі звітом про роботу ОДА за 2017 рік, в області було капітально відремонтовано 160 шляхів загальною протяжністю 300 км 94 населених пунктах, а починаючи з 2015 - 450 шляхів.

Фото: прес-служба Дніпропетровської ОДА

Голик: на капремонт комунальних доріг Дніпропетровської області виділена рекордна сумаГолик: на капремонт комунальних доріг Дніпропетровської області виділена рекордна сума

"В області вже три роки - з моменту призначення Валентина Резніченка губернатором - на кожну відремонтовану дорогу діє гарантія п'ять років. Ряд старих підрядників закінчили свою діяльність кримінальними справами. Залишилися працювати ті, хто гарантує якість", - заявив Голик.

Керівництво Дніпропетровської ОДА підкреслює, що воно несе відповідальність за дороги, які знаходяться на балансі області, проте дороги національного значення (між населеними пунктами) перебувають у віданні державного агентства "Укравтодор".

"Ми, як команда президента Петра Порошенка, віддаємо собі звіт в тому, що дороги - це один з індикаторів економічного розвитку України. Тому ми наводимо в порядок дороги, які не знали ремонту десятиліття, і вимагаємо від підрядників гарантій", - сказав голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко.