ua en ru

ДПСУ: В Україні в січні 2012 р. в автоматичному режимі відшкодовано ПДВ 81% підприємств-експортерів

За підсумками роботи у січні 2012 р. 81% підприємств-експортерів отримали відшкодування ПДВ в автоматичному режимі. Про це повідомив голова Державної податкової служби України (ДПСУ) Олександр Клименко в ході зустрічі з керівництвом Федерації роботодавців України, передає прес-служба ДПСУ.

"Дедалі більше платників за власною ініціативою намагаються вдосконалити свою діяльність згідно з вимогами закону, щоб потрапити у число тих, хто має право на "автомат". Податкова служба всіляко підтримуватиме прагнення бізнесу до розвитку та запровадження цивілізованих схем у своїй роботі", - відзначив керівник податкової.

Зокрема, потенційні отримувачі автоматичного відшкодування стрімко скорочують податкові борги (з 211 боржників лишилося 78).

Крім того, за рік вп'ятеро скоротилося число підприємств, які мали розбіжності між власним податковим кредитом та податковими зобов'язаннями своїх контрагентів - з 1753 до 311 платників.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр Микола Азаров заявляв, що в Україні в 2011 р. відшкодовано ПДВ у розмірі 43 млрд грн, що на 23 млрд більше ніж у 2010 р.