ua en ru

ДПСУ відкрила Центр сертифікації електронних ключів

Державна податкова служба України (ДПСУ) відкрила Центр сертифікації електронних ключів. Про це сьогодні, 30 травня, в ході прес-конференції заявив голова Державної податкової служби України Олександр Клименко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Сервіс безкоштовного ключа дасть нам можливість, щоб кожен і малий і середній бізнес зміг подавати звітність в електронному варіанті. Наша робота з даного центру на даному етапі не закінчується, ми поставили перед собою завдання, щоб єдиним ключем можна було здати звітність в усі державні органи", - сказав Клименко.

Він підкреслив, що у зв'язку з відкриттям центру кількість штатних співробітників розширюватися не буде.

"Не було збільшення штатної чисельності, ми зуміли автоматизувати процедури всередині нас, таким чином, щоб забезпечити всіма необхідними фахівцями Центр сертифікації ключів за рахунок внутрішніх резервів. Тому додаткових витрат не буде, збільшення співробітників не буде", - зазначив Клименко.

За його словами, на відкриття Центру було витрачено близько 1,5 млн грн.

"Це всі витрати, які були проведені за рахунок економії всередині служби. Ніяких додаткових грошей в казначействі або Міністерстві фінансів ми не отримували", - додав глава ДПСУ.

Нагадаємо, 28 травня Клименко заявив, що електронні ключі для платників податків будуть безкоштовними.