ua en ru

ДПСУ та ДМСУ можна об'єднати за півроку, - експерт

Державну податкову (ДПСУ) та митну (ДМСУ) служби України можна об'єднати за півроку. Про це заявив директор Інституту економіки і прогнозування НАН України Валерій Геєць.

«(У Данії) цьому сприяло створення інтегрованої IT-системи, яка об'єднала всі рівні оподаткування в єдиному програмному забезпеченні», - зазначив академік.

Але, за його словами, вихідні умовах для консолідації двох відомств в Україні все-таки більше схожі на ті, які були в Канаді - велика кількість співробітників і регіональних офісів, відмінності у законодавчому регулюванні порядку нарахування та справляння податкових та митних платежів, відмінності в повноваженнях офіцерів митниці та податкової. «Щоб створити єдину структуру і сформувати єдину систему прийому платежів, канадському міністерству знадобилося близько семи років», - доповнив Геєць.

Раніше президент Союзу податкових консультантів Леонід Рубаненко зробив прогноз, що міністр доходів і зборів Олександр Клименко зможе за півроку провести організаційні зміни в роботі ДПСУ та ДМСУ при їх об'єднанні в одне міністерство, завдяки своєму жорсткому стилю управління.

Читайте також: Янукович створив Міністерство доходів і зборів України