ua en ru

GM інвестує більше 1 млрд дол. в розвиток бізнесу в Австралії

Американський автогігант General Motors Co. (GM) інвестує 1 млрд австралійських доларів (1,04 млрд дол.) в розвиток свого бізнесу в Австралії. Про це повідомляє "Вести-24".

Головна мета даних вкладень - намір продовжити нарощувати виробництво на GM Holden для утримання своїх позицій на ринку. Останнім часом автогігант стикався з рядом складних проблем на Зеленому континенті, головними з яких і зараз залишаються зміцнення австралійського долара, яке веде до подорожчання машин GM в регіоні, а також високий рівень конкуренції з боку інших виробників з Азії.

При цьому в GM Holden неодноразово заявляли про необхідність розвивати свою присутність на ринках Південно-східної Азії, особливо, Китаю, який вважається найбільшим швидкозростаючим авторинком в світі.

Тим не менш, у GM Holden не залишають надій на новий раунд підтримки з боку австралійського уряду. У компанії заявляли, що без со-інвестування влади в розвиток бізнесу детройтський автогігант може прийняти рішення про закриття заводів у Австралії.

У цьому випадку близько 12 тис. австралійців ризикують втратити свої робочі місця. Прем'єр-міністр Австралії Джулія Гіллард у відповідь на дані висловлювання відзначала, що заводи GM Holden будуть працювати ще принаймні 10 років, таким чином, гарантуючи GM необхідну допомогу.

Нагадаємо, чистий прибуток General Motors за підсумками 2011 р. виріс на 61,7% - до рекордних 7,6 млрд дол.