ua en ru

GM і Magna близькі до укладення контракту на постачання комплектуючих для Opel Astra

Американський концерн General Motors (GM) через майже рік після невдалого продажу 55% акцій Opel консорціуму в складі канадської Magna International і російського "Ощадбанку" висловив зацікавленість у співпраці з канадським виробником автокомплектуючих. Як повідомляє Deutsche Welle, Magna знаходиться в кроці від укладення контракту з GM на постачання комплектуючих для нового кабріолета Opel Astra.
Замовлення на поставку комплектуючих до нової моделі кабріолета, випуск якого запланований на 2013 р., може стати для Magna свого роду компенсацією за витрачені мільйони на підготовку угоди з придбання Opel, відзначають німецькі ЗМІ. До того ж це замовлення можна буде назвати першою успішною операцією Magna після невдач останніх років. Так, наприклад, після того, як зірвалася операція з GM, концерн Volkswagen розірвав з Magna вже укладений договір з придбання комплектуючих для моделей Porsche Cayman і Boxter. Крім того, Федеральна антимонопольна служба Німеччини не дозволила операцію з придбання канадським концерном збанкрутілої компанії Karmann.
Нагадаємо, 10 вересня 2009 р. рада директорів General Motors схвалила продаж 55% акцій Opel консорціуму, до якого увійшли канадська Magna International і російський "Ощадбанк". Передбачалося, що самому GM належатиме 35% німецької компанії, а ще 10% акцій відійде співробітникам Opel. Проте 4 листопада 2009 р. GM повідомив, що не буде продавати Opel, мотивувавши відмову від угоди зміненими ринковими умовами і стратегічною важливістю Opel для бізнесу GM. Після угоди з продажу Opel, що зірвалася, GM виплатив російській стороні компенсацію у розмірі 13 млн євро. Magna ж відмовилася від подачі позову проти американського концерну.