ua en ru

Глобальні ціни на продукти залишаються високими, - Світовий банк

Глобальні ціни на продовольчі товари залишаються високими і мінливими, вражаючи найбідніші країни і додаючи нових викликів світовій економіці. Про це йдеться в огляді продовольчого ринку, який перед зустріччю G20 опублікував Всесвітній банк.

«Продовольча криза далека від завершення», - сказав президент СБ Роберт Зеллік. «Ціни залишаються мінливими, і мільйони людей в усьому світі все ще страждають. У Каннах G20 може і повинен зробити кроки, щоб звернути увагу на потреби мільйонів людей, які страждають від недоїдання», - сказав Зеллік.

Одне з питань, що обговорюватиметься в Каннах на саміті G20, - надання допомоги нужденним країнам через гуманітарні продовольчі запаси і скасування заборони на експорт для Всесвітньої продовольчої програми.

В огляді продовольчого ринку говориться також, що повінь в Таїланді призведе до втрати значних запасів продовольства в країні. Тим часом продовольча криза в країнах Африканського Рогу торкнулася понад 13 мільйонів людей в регіоні. У повідомленні СБ говориться, що ціни на кукурудзу зросли в регіоні - на 43%, на рис - на 26% і пшеницю - на 16%.