ua en ru

Глінський: Києву не загрожує суттєве підтоплення

Гендиректор "Київавтодору" Георгій Глінський упевнений, що Києву не загрожує істотне підтоплення, хоча й доставить киянам неприємності. Про це він заявив в ході сьогоднішньої прес-конференції, передає кореспондент РБК-Україна.

"Звичайно, будуть неприємності відлиги, коли під бордюром буде паводок і ноги можна буде промочити, але таких (катастрофічних) підтоплень не буде", - сказав Глінський.

За його словами, в грудні 2012 р. та лютому 2013 р. на вулицях столиці накопичувалося не менше снігу, але він поступово зійшов, хоча були і плюсові температури. Тому немає ніяких ризиків для зливової каналізації.

"Ризик підтоплення у столиці може виникнути тоді, коли рівень Дніпра піднімається в результаті того, що у верхів'ях Дніпра велика кількість снігу піднімає його рівень і відбувається підтоплення нашої зливної системи, (сніг) не дає їй сходити. Цього поки не прогнозується, і тому я вважаю, що поступово наша зливна система зливової каналізації, вона пропустить ту кількість снігу, спокійно сприйме це і він відійде", - пояснив Глінський.

На запитання журналістів, чи достовірна інформація фахівців про те, що стокова система в Києві сьогодні не працює, що призведе до підтоплення, Глінський зазначив: "Що говорять фахівці, це вже проблеми цих фахівців".

Читайте також: У Києві існує паводкова небезпека в районі ДВРЗ, площі Перемоги і метро "Лівобережна", - експерт