ua en ru

Глави ЦБ Великобританії та Китаю підписали договір про валютні свопи

Глави центробанків (ЦБ) Великобританії та Китаю підписали трирічний договір щодо валютних свопів (фунти стерлінгів/юані) відповідно до досягнутої 22 лютого 2013 р. домовленісті. Про це йдеться оприлюдненому сьогодні прес-релізі Банку Англії.

Максимальний об'єм своп-лінії складає 200 млрд юанів (32,6 млрд дол.). Відповідні документи були підписані 22 червня главами британського ЦБ Мервін Кінг і його колегою з КНР Чжоу Сяочуань.

Договір про валютні свопи дозволить проводити обмінні операції з юанем і фунтів стерлінгів безпосередньо. На думку глав британського і китайського центробанків, досягнення такої угоди послужить зміцненню двостороннього фінансового співробітництва держав, розвитку торгівлі та інвестицій і підтримці регіональної фінансової стабільності. Після підписання угоди сторони зможуть оплачувати взаємні поставки товарів у національних валютах.

Влітку 2012 р. Народний банк Китаю уклав договір про валютні свопи з ЦП України. До цього КНР домовилася про підписання аналогічної угоди з Бразилією. Влітку 2011 р. договір про валютні свопи був підписаний з Казахстаном. Подібні угоди дозволяють країнам скорочувати використання долара США у взаємній торгівлі та інвестиційних проектах.