ua en ru

Глави Міноборони і Нацгвардії доповіли Порошенко про звільнення Миколаївки

Глави Міністерства оборони України та Национальнй гвардії Валерій Гелетей і Степан Полторак доповіли Президенту України Петра Порошенка про звільнення селища Миколаївка Донецької обл.

Глави Міністерства оборони України та Национальнй гвардії Валерій Гелетей і Степан Полторак доповіли Президенту України Петра Порошенка про звільнення селища Миколаївка Донецької обл. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Президента України.

"В ході операції в полон захоплено понад 50 бойовиків, серед яких є громадяни Росії, на чолі з лідером на прізвисько "Скорпіон". Звільнено 150 жінок і дітей, які більше 2 діб перебували в підвалі Будинку культури Миколаївки і яких бойовики збиралися використати у якості " живого щита", - йдеться в повідомленні.

Згідно з повідомленням, в операції були задіяні бійці Збройних сил України (ТСК), Національної гвардії, батальйону "Київ-1" та військовослужбовці спеціального призначення. Ходом операції керував начальник Генерального штабу (ВСУ) Віктор Муженко.

Раніше міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков повідомив, що сили АТО взяли Миколаївку під повний контроль.

Нагадаємо, бої за контроль над селищем тривали з 2 липня 2014 р. Згідно з повідомленням спікера групи "Інформаційний опір" Дмитра Тимчука, вчора в ході оточення селища бійцями АТО було знищено близько 150 бойовиків.

Активна фаза антитерористичної операції (АТО) була продовжена Президентом України з 1 липня після 10-денного перемир'я.