ua en ru

Глави МЗС "нормандської четвірки" не домовилися про вибори на Донбасі

Глави МЗС "нормандської четвірки" не домовилися про вибори на Донбасі Фото: міністри закордонних справ "нормандської четвірки" не дійшли згоди про проведення виборів на Донбасі

Для української сторони на першому місці - безпека

Глави МЗС країн "нормандської четвірки" не змогли домовитися про проведення виборів в окремих районах Донбасу і констатували необхідність продовження переговорів. Про це повідомив після завершення зустрічі міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров, передає РБК.

Глава МЗС РФ вважає, що цього не сталося через неузгодженість українською стороною питань проведення виборів з Донбасом.

"На жаль, зрушень в найголовнішому, з точки зору процесу, питанні підготовки виборів не відбулося. Зобов'язання української влади погодити питання проведення виборів з Донбасом ніяк не можуть матеріалізуватися", - заявив Лавров.

У свою чергу, в Twitter міністра закордонних справ України Павла Клімкіна за підсумками зустрічі з'явився запис про те, що нічого погоджено не було і для України на першому місці - безпека.

"Не звертайте уваги на різні інтерпретації. Жодних висновків не погодили. Наша позиція - спочатку безпеку", - написав Клімкін.

Нагадаємо, 3 березня у Парижі (Франція) пройшла зустріч глав міністерств закордонних справ "нормандської четвірки" Павла Клімкіна (Україна), Сергія Лаврова (Російська Федерація), Франка-Вальтера Штайнмайера (Німеччина) і Жан-Марка Еро (Франція).