ua en ru

Глави МЗС Ліги арабських держав збираються на надзвичайну нараду

Глави МЗС Ліги арабських держав збираються на надзвичайну нараду Фото: Ліга арабських держав (flickr.com wykell)

Міністри мають намір обговорити "порушення" Ірану в регіоні

Глави міністерств закордонних справ (МЗС) Ліги арабських держав збираються на надзвичайну нараду для обговорення дій Ірану. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

"Міністри закордонних справ країн-членів Ліги арабських держав 19 листопада 2017 роки збираються в Каїрі на надзвичайну нараду для обговорення" порушень ", скоєних на їхню думку Іраном в регіоні", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, зустріч проходить в період посилення напруженості між регіональними суперниками Саудівською Аравією та Іраном. Ер-Ріяд і Тегеран підтримують різні сторони конфлікту в Ємені і по-різному сприймають несподівану відставку прем'єр-міністра Лівану.

Відзначається, що скликаючи нараду МЗС, Саудівська Аравія вказала на "порушення, вчинені Іраном в арабському регіоні, які підривають безпеку і мир у всьому світі".

Так, прем'єр-міністр Лівану Саад Харірі, союзник Саудівської Аравії, 4 листопада подав у відставку, заявивши, що побоюється за своє життя. Ер-Ріяд після цього звинуватив Іран у втручанні в справи Лівану.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент Лівану Мішель Аун вважає, що прем'єр-міністра країни Саада Харірі затримали в Саудівській Аравії.