ua en ru

Глави МЗС Німеччини і Туреччини має намір поліпшити двосторонні відносини

Глави МЗС Німеччини і Туреччини має намір поліпшити двосторонні відносини Фото: Зігмар Габріель (facebook.com/sigmar.gabriel)

В останні місяці між Берліном і Анкарою спостерігалися розбіжності

Міністр закордонних справ Німеччини Зігмар Габріель і глава МЗС Туреччини Мевлют Чавушоглу мають намір поліпшити двосторонні відносини. Про це заявив Габріель на прес-конференції після зустрічі з Чавушоглу, що проходить в німецькому Госларі (Нижня Саксонія) в суботу, 6 січня, передає DW.

Габріель заявив, що незважаючи на те, що в останні місяці між Берліном і Анкарою спостерігалися розбіжності, необхідно зробити все можливе для подолання труднощів у відносинах.

"У нас єдина позиція з приводу того, що ці розбіжності можуть бути подолані завдяки діалогу", - заявив глава МЗС Німеччини.

При цьому Чавушоглу зазначив, що у Анкари є "певні очікування" по відношенню до Берліну, у тому числі пов'язані з забороненої в Туреччині Робочої партії Курдистану.

Нагадаємо, наприкінці жовтня повідомлялося, що Туреччина вимагає у Німеччині видачі понад 80 осіб.

"Після невдалого путчу в липні 2016 року Туреччина подала у ФРН 81 запит про висилку передбачуваних злочинців", - йдеться у відповіді федерального міністерства юстиції на запит фракції "лівих" у Бундестазі.