ua en ru

Глави МЗС Євросоюзу вимагають нових санкцій для влади М'янми

Глави МЗС Євросоюзу вимагають нових санкцій для влади М'янми Фото: біженці з М'янми (біженці з М'янми (UNHCR/Andrew McConnell)

Серед пропозицій дипломатів - розширення вже чинного ембарго на постачання в країну озброєнь

Глави зовнішньополітичних відомств держав-членів Євросоюзу зажадали від верховного представника ЄС з питань зовнішньої політики і політики безпеки Федерики Могеріні запровадження додаткових санкцій проти влади М'янми. Про це повідомляє DW.

Ці санкції повинні містити не тільки персональні санкції проти військових і політиків, відповідальних за переслідування мусульман рохінджа, але й розширення вже чинного ембарго на постачання в країну озброєнь.

"Глави МЗС країн Євросоюзу засуджують поширені, систематичні та тяжкі порушення прав людини з боку військових та правоохоронних органів М'янми, які включають в себе вбивства і зґвалтування", - йдеться в спільній заяві.

Міністри також засудили і напади озброєних груп рохінджа.

Нагадаємо, згідно з дослідженням організації "Лікарі без кордонів", у М'янмі за місяць вбили майже сім тисяч рохінджа. У період з 25 серпня по 24 вересня в М'янмі у штаті Ракін померло щонайменше 9 тисяч біженців. З них близько 6700 людей загинули від насильства, включаючи як мінімум 730 дітей віком до п'яти років.