ua en ru

Глави МЗС Британії, Франції та Німеччини 15 травня обговорять з іранським міністром ядерну угоду

Глави МЗС Британії, Франції та Німеччини 15 травня обговорять з іранським міністром ядерну угоду Фото: глава МЗС Ірану Джавад Заріф (flickr.com fovjir)

Глави МЗС країн ЄС проведуть зустріч із міністром закордонних справ Ірану

Міністри закордонних справ Великобританії, Франції і Німеччини у вівторок, 15 травня 2018 року, планують зустрітися з представниками Ірану для обговорення ядерної угоди з цією країною. Про це повідомляє Reuters.

Так, у переговорах також візьме участь верховний представник Європейського союзу у закордонних справах і політиці безпеки Федеріка Могеріні.

"Група зустрінеться із міністром закордонних справ Ірану Джавадом Заріфом", - зазначає агентство.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що зустріч глав МЗС Британії, Франції та Німеччини з представниками Ірану для обговорення ядерної угоди відбудеться у понеділок, 14 травня.

Глава МЗС Франції Жан-Ів Ле Дріан підкреслив, що європейські країни, незважаючи на вихід США з ядерної угоди з Іраном, постараються зберегти угоду. Ле Дріан також додав, що після рішення США вийти з угоди, ядерна угода з Іраном "не мертва".

Як повідомлялося, президент США Дональд Трамп 8 травня оголосив про вихід з угоди щодо ядерної програми Ірану. Трамп також заявив, що США "встановлять найвищий рівень санкцій щодо Ірану".