ua en ru

Главу Запорізької ОДА Бриля звільнили з лав СБУ

Главу Запорізької ОДА Бриля звільнили з лав СБУ Фото: Костянтина Бриля звільнили з СБУ

Рішення Бриля про звільнення у запас погодили голова СБУ та президент України

У Службі безпеки України прийняли відставку генерал-майора СБУ Костянтина Бриля, який нині обіймає посаду голови Запорізької обласної державної адміністрації. Про це повідомляє прес-центр спецслужби у своєму Facebook.

За даними відомства, рішення Бриля про звільнення у запас погодили голова Служби безпеки України Василь Грицак та президент України Петро Порошенко.

"Костянтин Бриль обрав для себе шлях держслужбовця та вирішив надалі служити Батьківщині на посаді голови Запорізької облдержадміністрації. Керівництво Служби безпеки України бажає успіхів очільнику Запорізької області Брилю на цій ниві та висловлює вдячність за роки, віддані українській спецслужбі", - йдеться в повідомленні.

У Службі безпеки України прийняли відставку генерал-майора СБУ Костянтина Бриля. Його рішення про звільнення у запас по...

Опубліковано Служба безпеки України 27 травня 2017 р.

Нагадаємо, Бриль був призначений головою Запорізької ОДА у квітні 2016 року.

Раніше на його адресу звучали звинувачення в порушенні законодавства, яким передбачена обов'язкова подача держслужбовцями електронної декларації. Натомість Бриль наголошував, що не порушує законодавства, оскільки своєчасно подав декларацію про доходи та майно, однак вона відсутня у вільному доступі через те, що він - діючий співробітник СБУ. У травні 2017 року глава Запорізької ОДА заявив про намір звільнитися в запас, а також оприлюднити електронну декларацію про доходи.