ua en ru

Главу центрального банку Латвії відпустили під заставу

Главу центрального банку Латвії відпустили під заставу Фото: Ілмар Римшевич відпущений під заставу (flickr.com saeima)

Римшевича відпустили під заставу

Президента центрального банку Латвії Ілмара Римшевича, якого антикорупційне бюро затримало у рамках кримінальної справи, відпустили під заставу. Про це передає Associated Press.

"Начальник центрального банку звільнений під заставу, відхиляє звинувачення та очікує розслідування хабарництва", - йдеться у повідомленні.

За даними ЗМІ, латвійський банк звинувачує Римшевича у хабарництві протягом багатьох років, а також зловживанні владою та повзв'язками язаним з особами, що беруть участь у відмиванні грошей з боку Росії.

Зазначимо, що раніше адвокат Римшевича заявляв, що президент центробанку вважає своє затримання незаконним.

Нагадаємо, 16 лютого 2018 року в будинку й робочому кабінеті Римшевича антикорупційне бюро Латвії провело обшуки. Сам Римшевич у цей момент не перебував у Латвії. Він повернувся в країну 17 лютого, ввечері він прибув на особистій машині в будівлю Бюро і покинув його в ніч на неділю на службовому автомобілі відомства. Від 17 лютого 2018 року глава центрального банку Латвії перебував у ізоляторі Держполіції. Адвокат Римшевича повідомив, що "причиною затримання була якась подія, що сталася багато років тому".