ua en ru

Главу Торгової палати Британії тимчасово відсторонили

Главу Торгової палати Британії тимчасово відсторонили Фото: голову Торгової палати Великобританії усунули за підтримку виходу країни з ЄС

Причиною стала заява Джона Лонгуорта про користь для Британії від виходу з ЄС

Генерального директора загальнобританскої Торгової палати Джона Лонгуорта тимчасово відсторонили від займаної посади у зв'язку з його висловлюваннями про користь для Британії в разі виходу зі складу Європейського союзу. Про це повідомляє Російська служба ВВС.

Як повідомляється, у четвер, під час виступу на щорічній конференції Торгової палати, Лонгуорт сказав, що довгострокові перспективи Британії поза Євросоюзом виглядають більш яскравими, ніж залишаючись у його складі.

У Торговій палаті Британії заявили, що не будуть вести кампанію в підтримку тієї чи іншої сторони на майбутньому 23 червня референдумі, так як погляди її членів з цього питання істотно розходяться.

В результаті організація заявила, що Лонгуорт тимчасово відсторонений від посади за дії, що йдуть врозріз з офіційною позицією організації за дотримання нейтралітету в даному питанні.

Нагадаємо, що прем'ер-міністр Великобританії Девід Кемерон назвав агресію РФ в Україні однією з причин для збереження Британії в ЄС.