ua en ru

Голову молодіжної організації "Народна армія Донбасу" розшукують у Росії

Голову молодіжної організації "Народна армія Донбасу" розшукують у Росії Фото: голова молодіжної організації "Народна армія Донбасу" Гергій Макарьев

Макар’єва розшукують за організацію погрому таджицьких мігрантів у Москві

Голову молодіжної організації "Народна армія Донбасу", яка діє на території самопроголошеної "Луганської народної республіки"(ЛНР), 39-річного екс-слідчого Георгія Макар’єва розшукують у Росії, передає "Радіо Свобода".

Повідомляється, що Макар’єва розшукують за організацію разом з його тодішнім молодіжним рухом "Здорова нація" погрому таджицьких мігрантів на Хованському кладовищі в Москві, у результаті якого загинули 3 таджицьких мігранти, ще 30 людей були поранені.

Зазначено, що фотографія Макар’єва оприлюднена російським "Центром проти екстремізму". Тим не менш, за повідомленнями російських ЗМІ, екстрадиція екс-слідчого в Росію з ЛНР провалилася. Макар’єва будуть, ймовірно, судити заочно.

Зазначено, що очолювана Макар’євим антизахідна молодіжна організація "Народна армія Донбасу" займається "патріотичною підготовкою" підлітків, у тому числі навчає бойовим мистецтвам. Зазначено, що "Народна армія Донбасу" відкрила вже три центри на підконтрольній бойовикам території.

Повідомляється, що Макар’єва регулярно бачать разом з лідером ЛНР Ігорем Плотницьким.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що бойовики так званої "Донецької народної республіки" (ДНР), стріляючи з автомата біля машини ОБСЄ, не пустили спостерігачів Спеціальної моніторингової місії в окуповане село Соснівське.