ua en ru

Главою уряду Лівії став бізнесмен Абдель Рахім аль-Кіб

Тимчасове керівництво Лівії назвало ім'я нового прем'єр-міністра. Як повідомляє ВВС, Абдель Рахім аль-Кіб, бізнесмен з Тріполі, випередив чотирьох інших кандидатів за підсумками конкурсу, проведеного Національною перехідною радою.
Очікується, що в найближчі дні він призначить Кабінет міністрів, який буде керувати Лівією в перехідний період і підготує країну до проведення загальних виборів.
Раніше генеральний секретар НАТО Андерс Фог Расмуссен взяв участь у заходах в Тріполі на честь офіційного закінчення операції "Об'єднаний захисник", яка допомогла повалити полковника Каддафі.
З лютого 2011 р. в Лівії йде громадянська війна між прихильниками Каддафі і його супротивниками, які створили ПНС і оголосили його законною владою в країні. На боці останніх в конфлікт втрутився НАТО після відповідної резолюції Ради безпеки ООН. Наприкінці серпня ц.р. за підтримки Північноатлантичного альянсу сили ПНС взяли столицю країни, Тріполі. Цей орган влади визнали легітимним понад 60 держав світу.
Каддафі був убитий 20 жовтня 2011 р. Це сталося під час боїв в м. Сірт, який є "малою батьківщиною" колишнього глави держави.