ua en ru

Заступник директора Центру медицини катастроф може очолити оновлену Держлікслужбу

Головою Державної служби з лікарських засобів та контролю за наркотиками, може стати заступник гендиректора Українського науково-практичного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Сергій Гур'єв. Про це йдеться в матеріалі РБК-Україна "МОЗ починає відбір головного з ліків".

Відзначається, що Гур'єв вже розглядався як один з імовірних претендентів на посаду голови Держлікслужби навесні 2014 р. після звільнення Олексія Соловйова.

"Другим реальним переможцем може стати Наталія Литвиненко, яка раніше працювала заступником начальника управління ліцензування та сертифікації виробництва - начальник відділу ліцензування виробництва та контролю за дотриманням ліцензійних умов Держлікслужби", - пише автор статті.

Крім того, на посаду керівника відомства також претендує її попередній голова Михайло Пасічник. Однак, зазначається в матеріалі, його шанси на перемогу мінімальні.

Також у відборі бере участь т.в.о. керівника Держслужби з контролю за наркотиками Олег Дзісяк.

Решту чиновницької групи представляють переважно нинішні і колишні керівники обласних підрозділ Держлікслужби.

Нагадаємо, раніше міністр охорони здоров'я Олександр Квіташвілі заявляв, що закупівля ліків через механізми ООН почнеться в цьому році.