ua en ru

Головою адміністрації Білого дому буде призначений Макдонах, - неофіційні дані

Президент США Барак Обама призначить Деніса Макдонаха на пост голови адміністрації Білого дому, передає Reuters з посиланням на анонімні джерела. На даний час МакДонах є заступником радника президента США з національної безпеки. У разі свого призначення Макдонах змінить на посаді голови президентської адміністрації Джека Лью, якого Обама висунув на посаду міністра фінансів США. Майбутнім заступником Макдонаха може стати Роб Наборс, який на даний час очолює відділ супроводу законодавчих актів Білого дому.

У разі свого ймовірного затвердження Макдонах стане вже четвертим головою адміністрації Білого дому при Обамі. До нього цю посаду обіймали Рам Емануель, який на даний час є мером Чикаго, Білл Дейлі, який під час президентства демократа Білла Клінтона очолював департамент торгівлі, а також Піт Руз.

Для свого другого президентського терміну, який почнеться з 20 січня ц.р., Обама назвав пріоритетними завдання скорочення державного боргу, міграційну реформу і реформу у сфері торгівлі вогнепальною зброєю.

Читайте також: Обама висунув Джека Лью на посаду міністра фінансів США