ua en ru

Головними завданнями оновленого Мінфіну стануть збалансування бюджету та реалізація реформ в Україні, - Хорошковський

Головними завданнями оновленого керівництва Міністерства фінансів Україні стануть збалансування бюджету, організація ресурсів для реалізації реформ в Україні, а також позбавлення від корупції. Про це заявив міністр фінансів України Валерій Хорошковський в ефірі програми "Велика політика з Євгеном Кисельовим" на телеканалі "Інтер".
"Завдань переді мною декілька, їх можна розділити на кілька блоків. Перший блок - збалансування бюджету, блок другий - реформи, наявність ресурсів для їх реалізації. Міністерство фінансів має виступити як двигун реформ. Блок третій - позбавлення від корупції. Це три завдання, які поставив Президент", - сказав Хорошковський.

Він відзначив, що тільки податкова і митна служби можуть додатково збільшити надходження до держбюджету-2012 більш ніж на 20 млрд грн.

Також, коментуючи майбутні переговори з МВФ, Хорошковський заявив: "Є завдання - відновити програму роботи (з МВФ), отримати кредит, якщо це можливо в рамках тієї програми, яка підписана заздалегідь, - це близько 10 млрд дол ... Я можу підтвердити слова Миколи Яновича (Азарова), який говорить про те, що нам власних ресурсів вистачить. Потрібно чітко розуміти: ми беремо кредит, тому що нам потрібно весь час перебувати на ринку запозичень".
Він також підкреслив, що Україна знаходиться набагато нижче від меж кредитного боргу.