ua en ru

Головним військовим прокурором України призначений Анатолій Матіос

У структурі Генеральної прокуратури утворено Головну військову прокуратуру та введено посаду заступника генерального прокурора - головного військового прокурора, на яку призначений Анатолій Матіос.

У структурі Генеральної прокуратури утворено Головну військову прокуратуру та введено посаду заступника генерального прокурора - головного військового прокурора, на яку призначений Анатолій Матіос. Про це сьогодні на брифінгу повідомив генпрокурор України Віталій Ярема, передає прес-служба відомства.

За його словами, на виконання положень закону України "Про внесення змін до закону України "Про прокуратуру" вже ліквідовано Головне управління процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих центрального апарату та нагляду за додержанням закону у воєнній сфері, а також скорочено посаду заступника генерального прокурора - начальника цього управління.

"Ліквідовано чотири прокуратури регіонів з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері та 29 підпорядкованих їм прокуратур. Натомість утворено три військові прокуратури на правах обласних - Центрального, Південного та Західного регіону, а також 29 військових прокуратур гарнізонів на правах міських", - повідомив Ярема.

Генпрокурор також зазначив, що військовим прокурором Центрального регіону призначено Юрія Війтєва, військовим прокурором Південного регіону - Павла Богуцького, а Миколу Лисого - військовим прокурором Західного регіону України.

Він додав, що також створено чотири військові прокуратури на правах районних, які працюватимуть безпосередньо в зоні антитерористичної операції, та управління нагляду за додержанням законів об'єднаними силами АТО у складі прокуратури Південного регіону України.

Нагадаємо, 14 серпня 2014 р. Верховна Рада України підтримала в першому читанні і в цілому законопроект № 4446а "Про внесення змін до закону України "Про прокуратуру" щодо створення військових прокуратур". 22 серпня Президент України Петро Порошенко підписав відповідний закон.