ua en ru

При Головній військовій прокуратурі створять консультативно-волонтерську раду

При Головній військовій прокуратурі України найближчим часом буде створено консультативно-волонтерську раду. Про це повідомили в управлінні зі зв'язків із громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України.

"Ми бачимо вкрай необхідним, щоб військова прокуратура і волонтерський рух підписали меморандум про співпрацю через призму створення консультативно-волонтерської ради при Головній військовій прокуратурі України", - заявив сьогодні заступник генерального прокурора - головний військовий прокурор Анатолій Матіос під час зустрічі з волонтерами.

За словами Матіоса, мета такої співпраці - отримання оперативної інформації про стан справ у сферах, якими займаються волонтери, для відповідного прокурорського реагування на порушення закону.

За результатами зустрічі учасники домовилися протягом тижня розробити і підписати меморандум про створення при Головній військовій прокуратурі консультативно-волонтерської ради, звернутися до генпрокурора України з листом про створення цієї ради і виробити відповідне положення.

Нагадаємо, як заявив Президент України Петро Порошенко в ході зустрічі з волонтерами 14 березня, в Міністерстві оборони України реалізуються 8 програм завдяки волонтерам.