ua en ru

Головнокомандувач ЗС Швеції відвідав зону АТО

Головнокомандувач ЗС Швеції відвідав зону АТО Фото: делегація ЗС Швеції у зоні АТО (facebook.com/ato.news)

Глава Генштабу України звернув увагу шведського колеги на критичний стан об’єктів цивільної інфраструктури внаслідок обстрілів

Головнокомандувач Збройних сил Королівства Швеції генерал Мікаель Бюден разом з начальником Генштабу ЗС України генералом Вікторрм Муженко відвідав один із районів проведення антитерористичної операції (АТО) на території Донецької та Луганської областей. Про це йдеться в повідомленні прес-центру штабу АТО у Facebook.

"Під час офіційного візиту в Україну військової делегації Королівства Швеція та поїздки до району АТО були обговорені питання активізації військово-політичного діалогу та уточнено перспективні напрямки й ефективні форми військового співробітництва між збройними силами України та Швеції", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що під час ознайомлення шведської делегації із безпековою ситуацією у зоні бойових дій, глава Генштабу звернув увагу шведського колеги на критичний стан об’єктів цивільної інфраструктури, які постраждали від обстрілів російсько-терористичних військ.

Муженко також поінформував генерала Бюдена про те, що піки порушення режиму припинення вогню в зоні АТО з боку російсько-терористичних військ співпадають із черговими раундами мирних переговорів у Мінську, що свідчить про тиск Російської Федерації на переговорний процес.

Сьогодні, 2 жовтня, начальник Генерального штабу – Головнокомандувач Збройних Сил України генерал армії України Віктор М...

Опубліковано Прес-центр штабу АТО 2 жовтня 2017 р.

Нагадаємо, начальник Генерального штабу Збройних сил України Віктор Муженко вважає, що небезпека поновлення інтенсивних бойових дій у зоні проведення АТО на Донбасі зберігається.