ua en ru

Голові патрульної поліції Івано-Франківська оголосили підозру за перевищення повноважень

Голові патрульної поліції Івано-Франківська оголосили підозру за перевищення повноважень Фото: голові патрульної поліції Івано-Франківська оголосили підозру

До суду направлено клопотання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді застави

Прокуратура оголосила підозру керівнику патрульної поліції Івано-Франківська за перевищення повноважень. Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України.

Наголошується, що мова йде про умисне вчинення працівником правоохоронного органу дій, які виходять за межі наданих йому прав чи повноважень, які завдали істотної шкоди правам окремих громадян і супроводжувалися насильством , болісними і такими, що ображають особисту гідність потерпілого, діями (ч. 2 ст. 365 КК України).

Так, на початку вересня поточного року до керівника управління патрульної поліції звернувся учасник АТО, який висловив незгоду з постановою про накладення на нього адміністративного стягнення.

"Не дослухавши заявника, чиновник наказав останньому покинути кабінет. Коли учасник бойових дій продовжив відстоювати свою позицію, поліцейський, не маючи жодних підстав для застосування фізичної сили, демонструючи значну фізичну перевагу, заподіяв потерпілому легкі тілесні ушкодження, що підтверджуються висновком судово-медичного експерта. Перевищення службових повноважень, що супроводжувалося насильством, болісними і такими, що ображають особисту гідність потерпілого, діями", - розповіли в прес-службі.

До суду направлено клопотання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді застави, а також відсторонення його від займаної посади.

Нагадаємо, раніше прокуратура оголосила підозру мера Сєвєродонецька Валентину Казакову у виділенні коштів на реконструкцію електромереж дошкільного навчального закладу, які не перебували у власності територіальної громади.