ua en ru

Голова Запорізької ОДА не оприлюднив декларацію в інтересах контррозвідки, - СБУ

Голова Запорізької ОДА не оприлюднив декларацію в інтересах контррозвідки, - СБУ Фото: голова Запорізької ОДА Костянтин Бриль

Е-декларації співробітників спецслужб не підлягають публікації на сайті НАЗК, так як є держтаємницею

Голова Запорізької обласної державної адміністрації Костянтин Бриль не подав декларацію Національне агентство з запобігання корупції (НАЗК), оскільки проходить військову службу в Службі безпеки України (СБУ). Про це заявили в силовому відомстві у відповідь на запит програми "Схеми", передає "Радіо Свобода".

В СБУ повідомили, що електронні декларації співробітників спецслужб не підлягають публікації на сайті НАЗК, так як є державною таємницею.

Крім того, в СБУ повідомили, що Бриль направлений на роботу в Запоріжжі в інтересах контррозвідки, боротьби з корупцією та організованою злочинністю".

Наголошується, що НАЗК підтримало механізм, згідно з яким декларації співробітників спецслужб розміщуються на "захисних інформаційних системах СБУ".

У прес-службі відомства додали, що Бриль подав декларацію вчасно.

Раніше журналісти програми "Схеми" розповідали, що згідно Держреєстру прав на нерухоме майно Бриль є власником більше 40 соток землі, 2 будинків на 625 і 282 кв. м в Пущі-Водиці (елітне селище Києва).

При цьому його дружина Майя володіє квартирою в Києві площею 222 кв.м і гаражем, однокімнатною квартирою під Києвом, а також мисливському будиночком в урочищі "Діброва" (Київська область).

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у "бідного" голови Запорізької ОДА знайшли дорогі особняки і ділянки землі.